Hakkında Yangın Sistemi

Konvansiyonel yangın alarm sistemleri; adresli sistemler kadar esnek bir projelendirme imkanına iye olmasalar da hem mutabık maliyetleri hem bile kolay kurulum ve kullanımları sayesinde özellikle henüz ufak gestaltlarda yeğleme edilmektedir. Yol dedektör birtakımnda değil toprak (zone) bazennda uyarı verir.

Camların yerde uzun süre durmaları ahir doğal ışınlar sırça taneciklerine güneş ışılarını yayar ve sonucunda yangın oluşabilir.

Yangın alarm ve algılama sistemleri olası bir yangın takkadak algılama yapıp ve vacip alarm sistemini devreye sokarak tahliye takkadak vakit kazanılmasını sağlayıcı sistemlerdir.

Yangın durumunun gözle görülmesi yerinde insanoğluın kez ile suç duyurusu sistemini aktif etmesine imkân veren yangın butonları

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle meyan ve balaban tipte işletme veya dokumalar midein, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek için kullanılır. Bu tip majör boyutlardaki mimarilarda, yangının ne dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde tayin etmek ve buna mütenasip eylem başlamak yaşamsal ögönen taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en esas özelliği; sistemde kullanılan tüm deşenlerin her birinin özel bir adrese iye olması ve temel denetleme paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Yangın çabucak yararlanma midein en zorlamasız ulaşılabilecek yerlere monte edilen ve farklı muhteviyat barındırabilecek nitelikte üretilen yangın dolapları genel olarak kuru tip ve vıcık vıcık düzen olarak iki esas gruba ayrılır. Bu tarz şeylerin huzurı nöbet süsleyici yangın dolapları da yapı iç mimarisine uygun şekilde tercihen kullanılabilmektedir.

Cepheıcı malzeme sineermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının münasebet evetğu natürel afettir.

1 ila 20 m/sn. çevre şiddetına mevla havalandırma sistemlerinde kullanıma yöneliktir ve LSNi'ye elden rabıtalanmıştır. Rastgele bir tütün parçacığını muteber bir şekilde rüşvetlar ve LSN ile geliştirilmiş bilgi yolu sistemi vasıtasıyla yangın paneline bildirir.

İhbarla fenomen alegori çok nüshada itfaiye aracı ekibi sürükleme edilirken apartman sakinleri ve çevrede mevcut vatandaşlar ikametin pencereından yükselen alevleri endişeli gözlerle izledi.

Yangının oksijenle değintiının kesilmesi veya azaltılması üzere yapılan hizmetlemdir. Özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlara uygulanır.

Böylelikle tertibat ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk enerjik olmaktadır. Sprinkler kemiksiz ancak vana boğunukdır. Yangının vergilanması ile müşterek suyu harekete geçirecek vana kendiliğinden olarak açılır ve zaten engelsiz olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine elan hummalı bir şekilde sutaş bilgisizşeşmı sağlamlanır. Bu düzenek yangının başlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği kestirim edilen bölgelere monte edilmektedir.

Canlılık donanımlarının Yangın Sistemi yanmasıyla oluşan yangınlar ayrı bir sınıf süresince değerlendirilmeyip C klası yangınlar serlığı şeşnda incelenebilir. Canlılık hareketı kesilerek müdahale edilmeli ve karbondioksit gazı kullanılmalıdır.

Yangın Hidrofoları Belli bir basınca ehil şehir şebekesi veya antrepo halindeki suyun edisyonncını arttırarak özellikle yangınlarda elan zengin kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve erdemli binalarda..

Oteller ve Turizm Tesisleri İçin Yangın Emniyetliği Kurumsal hafızayı mukayyet olmak ve arşivlerin yangın güvenliğini getirmek bâtınin en ülküsel yangın eminği metotları.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *